Vlieland

Vlieland

VLIELAND is één van de vijf Nederlandse waddeneilanden. Het eiland kenmerkt zich door zijn uitgesproken rustige karakter. Er is één dorp en het landschap bestaat uit duinen, strand en relatief veel bos. Wie eenmaal op het eiland is gearriveerd, wordt aangenaam verrast door de weidsheid, de rust, de schone lucht, het prachtige natuurschoon én het ontbreken van jachtig autoverkeer.

Vlieland heeft voldoende restaurants, winkels en andere uitgaansgelegenheden, maar blijft weg bij mondain vermaak.

Om op Vlieland te komen neem je de boot vanaf Harlingen. De bootreis is al een belevenis op zich: die voert je niet alleen over de Waddenzee, maar ook een stukje over de Noordzee. Ook daarin is Vlieland uniek.

Fietsen en wandelen staan op Vlieland centraal. Daarnaast zijn er verschillende bezienswaardigheden te bezoeken: de Vuurtoren, de Vlielander Kaasbunker, museum ‘Trompshuys’Bunker Wn 12H en het filmhuis ‘Podium Vlieland’. Of ga eens naar: zwembad/sportcomplex ‘Flidunen’ en de tennisbaan. Ook outdoor-activiteiten zoals zeehondentochten, yoga op het strand, paardrijden of (kite)surfen zijn kenmerkend voor dit eiland. Een rit met de Vliehors Expres is een absolute aanrader voor jong en oud.

Op Camping Stortemelk wordt in de zomermaanden veel georganiseerd voor alle leeftijden. Spellen in het bos of strand, een kinderverhaal in de duinen of wisselende muziekoptredens. Houd de agenda in de gaten!