Eilandhoppen

Eilandhoppen

Elk Waddeneiland heeft haar eigen karakter. Dit ervaar je het beste als je van het ene naar het andere eiland hopt.

In de maanden mei tot met september hopt u gemakkelijk tussen Texel – Vlieland – Terschelling.

Voor de zondagnacht en de donderdagnacht rekenen wij een speciaal tarief op basis van 2 personen op een kamer, inclusief ontbijt, voor slechts € 95,- per nacht (met uitzondering van schoolvakanties, zon- en feestdagen).

Texel – Vlieland

(en vice versa)
Rederij de Vriendschap brengt je van medio mei tot september van Texel naar Vlieland (of andersom). Voorwaarde is wel dat de weersomstandigheden hiervoor geschikt zijn. Fietsen kunnen alleen met een enkele reis mee (dus niet als je voor een dagje heen en weer gaat). Reserveren vanaf Texel is noodzakelijk (in het hoogseizoen minimaal 1 week van tevoren). Reis je vanaf Vlieland, dan is reserveren niet mogelijk. Kaarten koop je op het eiland.

Meer informatie: Waddenveer

Vlieland – Terschelling

(en vice versa)
Van Vlieland naar Terschelling (of andersom) reis je met de snelboot van Rederij Doeksen. Deze vaart alleen tijdens de zomerdienstregeling (medio april - september), op dinsdag, woensdag en donderdag. Je fiets kan hierbij ook mee. Vooraf reserveren is noodzakelijk, want er kan maar een beperkt aantal fietsen mee.

Meer informatie: Rederij Doeksen

Vlieland – Terschelling (Privé)

(en vice versa)
Je kunt ook kiezen voor een privé-overtocht van Vlieland naar Terschelling en andersom. Dit kan met de supersnelle rubberboot De Geus of door zelf een Watertaxi te boeken. Een andere optie is overvaren met de klipper Willem Jacob. In juli en augustus 2024 kan dat op maandag. Daarbij mag je ook zelf de klipperhanden uit te mouwen steken!