Eilandhoppen

Eilandhoppen

Eilandhoppen

Elk Waddeneiland heeft haar eigen karakter. Dit ervaar je het beste als je van het ene naar het andere eiland hopt.

In de maanden mei tot met september hopt u gemakkelijk tussen Texel – Vlieland – Terschelling:

Op de zondag-, en de donderdagnacht hebben wij een speciaal tarief op basis van 2 personen op een kamer inclusief ontbijt €.85,-*

Texel – Vlieland en v.v.

Rederij de Vriendschap brengt u van medio mei tot september van Texel naar Vlieland (of andersom). Voorwaarde is wel dat de weersomstandigheden daarvoor geschikt zijn. Fietsen kunnen alleen met een enkele reis mee (dus niet als u voor een dagje heen en weer gaat). Reserveren vanaf Texel is noodzakelijk (in het hoogseizoen minimaal 1 week van tevoren). Reist u vanaf Vlieland, dan is reserveren niet mogelijk. Kaarten koopt u op het eiland.

Meer informatie vindt u op: Waddenveer

Vlieland – Terschelling en v.v.

Van Vlieland naar Terschelling (of andersom) reist u met de snelboot van Rederij Doeksen. Deze vaart alleen tijdens de zomerdienstregeling (medio april-september) op dinsdag, woensdag en donderdag. Uw fiets kan hierbij ook mee. Daarvoor is vooraf reserveren noodzakelijk (een beperkt aantal fietsen kunnen mee).

Meer informatie vindt u op: Rederij Doeksen

of voor een privé overtocht tussen Vlieland – Terschelling: De Geus

Een andere optie is om met de klipper Willem Jacob over te varen. In juli en augustus 2022 kan dat op maandag. U mag daarbij ook zelf de Willem Jacob klipperhanden uit te mouwen steken!

Meer informatie vindt u op: Eilandhopper

Het is ook mogelijk om zelf de Waddentaxi te huren.

  • met uitzondering van schoolvakanties, zon- en feestdagen.