Home

Algemene beschikbaarheid

Hotelletje de Veerman is gastvrij, comfortabel en sfeervol, gelegen op een bijzondere plek op Vlieland. Je vindt het aan het rustige einde van de Dorpsstraat, onderaan de waddendijk, aan de voet van het duin naar de vuurtoren. Het ligt op iets minder dan een kilometer afstand van de veerdiensten (een kwartiertje lopen).

Ons HOTEL telt 22 comfortabel ingerichte kamers, voor 1 tot 4 personen. De kamers bieden uitzicht op onze tuin, de vuurtoren of de Waddenzee. Klik hier voor meer informatie over indeling, prijzen en beschikbaarheid.

Daarnaast verhuren we een aantal APPARTEMENTEN in het dorp, geschikt voor 2, 4, 5 en 7 personen. Klik hier voor meer informatie.

We willen graag goed aansluiten bij ieders persoonlijke wensen, behoeften en mogelijkheden. Daarom bieden we verschillende ARRANGEMENTEN, met specifieke combinaties van verblijf en vertier. Klik hier om deze te bekijken en een keuze te maken.

Wil je meer weten over boottickets, bagagevervoer, fietsverhuur en andere nuttige informatie om je verblijf nog prettiger te maken? Klik dan hier.

Ben je benieuwd wat er zoal te doen is op HET EILAND of hoe je kunt eilandhoppen? Of heb je zin in een digitaal voorproefje via de webcam? Klik dan hier.

Hotelletje de Veerman is een must voor rustzoekers, die het eiland op een nieuwe manier willen ONTDEKKEN en BELEVEN en zonder zorgen willen GENIETEN.

Dijkversterkingsproject 2024 = geluidhinder

De omringdijk op Vlieland, oftewel de Waddendijk, beschermt het eiland tegen de zee. Op dit moment voldoet de dijk niet aan de veiligheidseisen. Bij extreme stormen kunnen de stenen uit de dijk slaan en kan er een gat ontstaan. Daarom versterkt Rijkswaterstaat de dijk, waarbij ze rekening houdt met de zeespiegelstijging in de komende 50 jaar. De versterking van de dijk op Vlieland is onderdeel van het Hoogwaterbeschermingsprogramma.

Voor het versterken van de dijk zal de bekleding van het buitentalud worden vervangen en worden het binnen- en buitentalud verflauwt, waardoor de dijk breder zal worden.

De dijkversterkingswerkzaamheden achter ons hotel zijn in volle gang en duurt tot oktober 2024.

Op de projectpagina lees je er alles over en kun je de werkzaamheden in beeld volgen. Ook via onze eigen webcam.

Let op; De machines zijn groot en zwaar en zorgen gegarandeerd voor geluidhinder.

Populaire kamers

Tuinkamer met terras

Tuinkamer met terras…

Vuurtorenkamer met balkon

Vuurtorenkamer met balkon…

Zeezichtkamer met balkon

Zeezichtkamer met balkon…

Over Vlieland

VLIELAND is één van de vijf Nederlandse waddeneilanden. Het eiland kenmerkt zich door zijn uitgesproken rustige karakter. Er is één dorp en het landschap bestaat uit duinen, strand en relatief veel bos. Wie eenmaal op het eiland is gearriveerd, wordt aangenaam verrast door de weidsheid, de rust, de schone lucht, het prachtige natuurschoon én het ontbreken van jachtig autoverkeer. Vlieland heeft voldoende restaurants, winkels en andere uitgaansgelegenheden, maar blijft weg bij mondain vermaak. Om op Vlieland te komen neem je de boot vanaf Harlingen. De bootreis is al een belevenis op zich: die voert je niet alleen over de Waddenzee, maar ook een stukje over de Noordzee. Ook daarin is Vlieland uniek...

Appartementen

Veerman 4: Voor 8 personen

Veerman 4 Appartement…

Veerman 5: Voor 7 personen

Veerman 5 VEERMAN…

Veerman 7: Voor 2 personen

Veerman 7 Appartement…

Arrangementen

Vanaf € 133,-

Per persoon
Fietsarrangement

Actieve dagen op de fiets

Maak een heerlijke fietstocht, over de typische schelpenpaadjes, door de duinen of door het bos. Beleef de mooie natuur van Vlieland. Hoor de vogels, voel de frisse wind. Stap even af en beklim het hoge duin, daar in de verte! Kijk om je heen en ervaar de stilte, de ruimte, vrijheid.

Vanaf € 108,-

Per persoon
Wandelarrangement

Stevige pas door de duinen

Lekker struinen door de duinen, over ruige hellingen en door intieme dalletjes: dat kán op Vlieland! Beklim een duintop en geniet van het weidse uitzicht over de Noordzee of de Waddenzee. Of neem een route door het bos, langs mooi begroeide paadjes en heldere meertjes. Laat je meevoeren door de wind, hoor de vogels, voel de warmte van de zon, laat al je zintuigen prikkelen door de rijke natuur van het eiland. Voel de vrijheid.

Vanaf € 225,-

Per persoon
Kerstarrangement

Warme knusse kerst op Vlie

Op een winterse dag struinen door de duinen, over het strand, door het bos of in de polders: het kán op Vlieland! Geniet met vrienden of familie van de bijzondere wintersfeer op ons eiland en van het jaarlijkse programma voor de feestdagen: leuk voor het hele gezin. Laat je verrassen!